Regio: zeer zacht en regenachtig, komende dagen minder zacht


Gisteren was het de op twee na warmste 8 januari op Schiphol sinds 1951. Het werd 12,2 graden en het record blijft 12,4 graden gemeten in 2007. Ook vandaag wordt het zeer zacht met temperaturen van een graad of 13. Het record is echter 13,7 graden. Het weerbeeld laat veel wolken zien en er valt geruime tijd regen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot krachtig, windkracht 4 tot 6.

Vanavond en vannacht is en blijft het bewolkt en regenachtig. De temperatuur daalt naar een graad of 7. Morgen valt in de ochtend nog enige lichte regen en motregen en is het bewolkt. In de middag is het droog en breekt af en toe de zon door. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het noordwesten en de temperatuur stijgt naar 10 graden.

Zaterdag schijnt de zon, maar er is ook vrij veel sluierbewolking zichtbaar. Het blijft droog en na een frisse nacht met temperaturen van een graad of 3, wordt het zaterdag maximaal 8 graden. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig tot krachtig. Zondag is het bewolkt en in de ochtend valt enige tijd regen. In de middag is het meest droog met opklaringen. De temperatuur stijgt naar 9 graden en er waait een matige zuidwestenwind.

Ook volgende week blijft het (licht) wisselvallig en zacht. De temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 10 graden. Pas vanaf zaterdag 18 januari lijkt het kwik met 7-8 graden op een wat lager niveau uit te komen.

Foto: Ton Wesselius

Spreuk: geeft januari veel mollen, dan laat de winter met zich sollen!

%d bloggers liken dit: