Regio: daar gaan we weer…. kans op warmterecords vandaag!


Vandaag is het grijs, bewolkt en nevelig en er valt af en toe regen en motregen. Vanmiddag nemen de neerslagkansen af en met wat geluk schijnt ook nog even de zon. De temperatuur stijgt naar ongeveer 12 graden en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. Het record voor Schiphol staat op 12,4 graden en werd gemeten in 2007. In 1998 werd het op deze dag 12,3 en in 2005 11,5 graden. In het zuiden kan het 13 graden worden en het landelijke record is 12,9 graden.

Vanavond en vannacht is het bewolkt en vanuit het westen gaat het opnieuw regenen. De wind neemt weer in kracht toe en de temperatuur wordt niet lager dan een graad of 9.

Morgen is het bewolkt en vooral in de ochtend valt geruime tijd regen. In de loop van de middag wordt het weer droog, maar tegen en in de avond volgt opnieuw regen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 12-13 graden.

Vrijdag is het bewolkt en er is nog steeds kans op regen en motregen. In de middag nemen de neerslagkansen weer af en breekt af en toe de zon door. De temperatuur stijgt naar ongeveer 10 graden.

Zaterdag is er een afwisseling van wolkenvelden en af en toe zonneschijn. Het blijft droog en er waait een matige en in de kustgebieden een (vrij) krachtige zuidwestenwind. In de vroege ochtend ligt het kwik landinwaarts dichtbij het vriespunt, zaterdagmiddag wordt het 9 graden.

Zondag overheerst de bewolking en stijgt weer de kans op regen. De zuidwestenwind waait matig tot krachtig en de temperatuur stijgt wederom naar 9 graden.

Ook volgende week is geen zicht op winterweer. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden met kans op een bui. De temperatuur stijgt op de meeste dagen naar 9-11 graden.

Foto: Ton Wesselius