Regio: het kwik gaat weer omhoog!


Er is vandaag een mix van wolkenvelden en flinke opklaringen. Het blijft droog en er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 9 graden.

Vanavond neemt de bewolking toe en stijgt de kans op wat lichte regen. Ook komende nacht blijft het niet droog met enige tijd regen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee. De temperatuur daalt niet of nauwelijks naar een graad of 8. Tegen de ochtend is het kwik al opgelopen naar 10 graden.

Morgen is het bewolkt en in de ochtend valt af en toe wat lichte regen en motregen. In de middag is het droog met soms wat zon. De zuidwestenwind waait zwak tot matig en de temperatuur stijgt naar 12 graden.

Donderdag is het bewolkt en vooral in de ochtend zijn er perioden met regen. In de middag trekt de regen naar het oosten weg en wordt het in het westen van het land weer droog met enkele opklaringen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot soms hard aan zee windkracht 6 tot 7. De temperatuur stijgt naar 13 graden. Vrijdag is het droog en schijnt geregeld de zon. De wind waait zwak tot matig uit het noorden, maar later neemt de wind in kracht af en wordt veranderlijk. De temperatuur stijgt naar 9 graden.

Zaterdag is er een afwisseling van wolkenvelden en af en toe zonneschijn. Het blijft droog en er waait een matige en in de kustgebieden een (vrij) krachtige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 8 graden. Zondag overheerst de bewolking en in de midden stijgt de kans op regen. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig. De temperatuur stijgt naar 9 graden.

Ook volgende week is geen zicht op winterweer. Het is licht wisselvallig met dagelijks kans op wat regen. Bovendien waait het soms ook flink. De temperatuur stijgt naar 9-11 graden.

Foto: Suzanne Vermulm

%d bloggers liken dit: