Regio: komende week gaan weer records sneuvelen!


De komende week wordt het zeer zacht en gaan weer records sneuvelen. Tot die tijd is het ook al vrij zacht met temperaturen van 7-8 graden in onze streken. Vooral woensdag is het zeer zacht met 12-13 graden in het westen en lokaal 14 graden in het zuiden van het land. Het weerbeeld is (licht) wisselvallig met vanaf dinsdag dagelijks kans op regen.

Op deze zondag is van extreem hoge temperaturen en regen geen sprake. Het blijft droog, maar het is wel overwegend bewolkt. Net als voorgaande dagen is voor de zon weinig ruimte. De temperatuur stijgt naar ongeveer 8 graden en er waait een matige zuidwestenwind.

Vanavond en vannacht zijn er wolkenvelden, maar ook enkele opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 4.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar vooral later op de dag breekt geregeld de zon door. Het blijft droog en er waait een matige zuidenwind. De temperatuur is tijdelijk wat lager en komt in de middag uit op ongeveer 7 graden.

In de nacht naar dinsdag neemt de kans op regen toe. Dinsdag overdag is het droog met naast wolkenvelden ook af en toe zon. De temperatuur loopt gedurende de dag langzaam steeds verder op. Het maximum van 11 graden wordt dan ook pas aan het eind van de avond bereikt.

Woensdag is het bewolkt en valt af en toe wat lichte regen en motregen. In de middag nemen de neerslagkansen af en breekt af en toe de zon door. De temperatuur bereikt in de ochtend een maximumtemperatuur van 12-13 graden. In het zuiden kan het zelfs 14 graden worden.

Kijken we naar alle stations dan is het op 8 januari in het verleden nooit warmer geweest dan 12,9 graden. Deze waarde werd in 2007 gemeten in Zeeuwse Westdorpe. Het record voor Schiphol is 12,4 graden. Menig weerstation kan dan ook het eerste warmterecord van 2020 noteren.

De rest van de week en ook komend weekend blijft het (licht) wisselvallig met kans op regen en eerst nog zeer hoge temperaturen van 10-12 graden. Vanaf volgende week zondag blijven de maxima weer onder de 10 graden. Het wordt dan maximaal 8-9 graden. Winterweer is ver te zoeken!

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: