Regio: zacht en regenachtig, weekend meest droog


Het is op deze vrijdag bewolkt en er zijn perioden met regen. Pas in de loop van de middag wordt het droog en klaart het op. De temperatuur was vanochtend al 10 graden en dat is ook het maximum. Vanmiddag gaat de temperatuur langzaam weer wat omlaag. De matige en aan zee (vrij) krachtige zuidwestenwind draait vanmiddag naar noordwest en neemt in kracht af.

Vanavond en vannacht is er een afwisseling van wolkenvelden en flinke opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 4.

Morgen starten we de dag met geregeld zon. Er zijn ook wolkenvelden en vooral later op de ochtend en in het eerste deel van de middag is kans op een bui. De wind waait matig en aan zee (vrij) krachtig uit het westen en de temperatuur stijgt naar 9 graden.

Zondag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Er waait een zwakke tot hooguit matige zuidwestenwind en de temperatuur stijgt naar 8 graden.

Maandag is het prachtig weer met volop zonneschijn. Wel is er vrij veel sluierbewolking zichtbaar. Het blijft droog en het wordt maximaal 7 graden. De wind waait uit het zuiden en is meest matig van kracht.

De rest van de week is het wisselvallig met dagelijks een grote kans op regen en ook vaak veel wind. Het wordt duidelijk zachter met temperaturen van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 12 graden. Na het volgende weekend gaat het kwik omlaag naar een graad of 8. Kortom: winterweer is tot half januari niet te verwachten.

Foto: Jolanda Bakker