Regio: overwegend bewolkt en duidelijk zachter!


Het is op deze donderdag overwegend bewolkt en lokaal kan het licht miezeren. Er waait daarbij een tot matig toenemende zuiden- tot zuidwestenwind. Aan zee wordt de wind vrij krachtig, windkracht 5. De temperatuur stijgt naar ongeveer 7 graden.

Vanavond en vannacht blijft het bewolkt en geleidelijk neemt de kans op wat lichte regen toe. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee. De temperatuur daalt naar een graad of 5.

Morgen wordt het maximaal 10-11 graden en daarmee is het duidelijk te zacht voor begin januari. Normaal is namelijk een graad of 5. Het weerbeeld laat veel wolken zien en er valt van tijd tot tijd regen en motregen. De matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind draait naar noordwest en neemt in kracht af.

Zaterdag is het wisselend bewolkt en komt het tot enkele buien. Tussendoor schijnt ook af en toe de zon. De aanvankelijk matige tot (vrij) krachtige noordwestenwind neemt weer in kracht af en de temperatuur stijgt naar 8-9 graden.

Zondag blijft het droog. Het is overwegend bewolkt, maar zo nu en dan breekt ook de zon door. De wind waait matig uit het zuidwesten en de temperatuur stijgt naar een graad of 8.

Volgende week is het wisselvallig weer met vooral woensdag tot en met vrijdag zeer hoge temperaturen van 11-12 graden. Winterweer is voorlopig niet te verwachten…

Foto: Ton Wesselius