Regio: rustige start van 2020


Allereerst wens ik iedereen een gelukkig nieuwjaar in goede gezondheid!

Het is vandaag aanvankelijk grijs met veel bewolking. Vanmiddag schijnt af en toe de zon. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar 4-5 graden. De wind waait uit het zuiden en is zwak tot hooguit matig van kracht.

Vanavond en vannacht neemt vanuit het westen de kans op (dichte) mist weer toe. Het koelt landinwaarts af naar 0 tot -2 graden. In het westen blijft de temperatuur net boven nul en geleidelijk raakt het bewolkt.

Morgen is een overwegend bewolkte, maar droge dag. De wind waait uit het zuiden en is matig boven land en vrij krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden.

In de nacht naar vrijdag is het bewolkt en geleidelijk neemt de kans op wat lichte regen toe. Ook vrijdag overdag is het bewolkt en valt af en toe wat lichte regen en motregen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6. In de loop van de dag wordt de wind noordwestelijk en neemt in kracht af. De temperatuur stijgt naar 10-11 graden.

In het weekend is het licht wisselvallig met zaterdag kans op enkele buien. De wind waait zaterdag uit het westen tot noordwesten en is duidelijk aanwezig. Boven land waait het matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Zondag staat er duidelijk minder wind. De temperatuur stijgt zaterdag naar 7-9 graden. Zondag is het met maximaal 6-7 graden weer iets minder zacht.

Volgende week is het wisselvallig weer met naast dagelijks kans op regen ook kans op veel wind. De temperatuur is te zeer waarschijnlijk te hoog voor de tijd van het jaar en stijgt naar 7-9 graden. Soms kan het ook 10 graden worden.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: