Regio: Rustige, maar mistige jaarwisseling!


Het is op deze Oudejaarsdag aanvankelijk grijs en bewolkt. Geleidelijk verdwijnt de grijzigheid en schijnt geregeld de zon door de aanwezige sluierwolken. Het blijft droog en het wordt een graad of 8. Er waait niet meer dan een zwakke oostenwind.

Vanavond, Oudejaarsavond, is het mistig en vooral kort na de jaarwisseling neemt de kans op dichte (vuurwerk)mist toe. Het waait niet of nauwelijks en de temperatuur daalt naar waarden dichtbij het vriespunt.

Morgen, Nieuwjaarsdag, start het nieuwe jaar mogelijk met mist. Vrij snel verdwijnt de grijzigheid en breekt de zon goed door. De wind waait zwak uit het zuiden en de temperatuur stijgt naar maximaal 4 graden.

Donderdag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft droog en er waait een in kracht toenemende zuidenwind. Boven land wordt de wind matig en aan zee vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 7 graden.

Vrijdag is het bewolkt en in de nacht en ochtend valt wat lichte regen. In de middag is het droog en klaart het op. De temperatuur stijgt naar ongeveer 10 graden en daarmee is het weer duidelijk zachter dan gebruikelijk begin januari.

In het weekend blijft het zo goed als overal droog. Wel is er vrij veel bewolking met slechts af en toe wat zon. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar ongeveer 8 graden.

Foto: Jolanda Bakker