Regio: rustig slot van 2019!


Deze maandag is koud begonnen met lichte vorst. De zon schijnt volop en dat blijft ook zo. De temperatuur stijgt naar 7 graden. De wind waait uit het zuidwesten en is overwegend matig en daardoor zal het voor het gevoel wat kouder aanvoelen. Normaal is het eind december 4-6 graden.

Vanavond is het helder. Aan het begin van de nacht neemt in het noorden en noordwesten de bewolking toe en deze wolken breiden zich geleidelijk over het land uit. De temperatuur daalt naar 3 graden.

Morgen, Oudejaarsdag, is het over het algemeen bewolkt, maar het blijft droog. Gaandeweg de dag breekt vanuit het noorden op steeds meer plaatsen de zon door. De wind waait zwak uit het westen en draait gedurende de dag via noord naar het oosten. De temperatuur stijgt op de laatste dag van het jaar naar 8 graden.

Oudejaarsavond is er weinig wind en op veel plaatsen ontstaat mist. De temperatuur daalt naar 3 graden in de loop van de avond. Rond de jaarwisseling is het een paar graden boven nul. Er waait niet meer dan een zwakke wind uit richtingen tussen oost en zuid en de mist kan verergeren door het vele vuurwerk wat afgestoken wordt. In de loop van de nacht komt op meerdere plaatsen laaghangende bewolking of mist voor. De temperatuur daalt uiteindelijk naar rond het vriespunt.

Op Nieuwjaarsdag kan het in de ochtend nog mistig zijn. Geleidelijk gaat de zon schijnen en het blijft droog. Bij een matige zuidenwind wordt het 5 graden.

Donderdag schijnt de zon flink, maar in de middag raakt het geleidelijk bewolkt en deze wolken trekken langzaam oostwaarts. De temperatuur stijgt naar 5 graden en de zuiden tot zuidwestenwind neemt geleidelijk in kracht toe.

Vrijdag is het bewolkt en vanuit het noordwesten trekt een regengebied over het land. De temperatuur is iets hoger en stijgt naar 8 graden en aan zee waait een (vrij) krachtige wind.

In het weekend komt het tot buien en mogelijk zijn deze buien winters van karakter vanwege een ijskoude bovenlucht. Tussendoor schijnt ook de zon. De temperatuur is weer wat lager en stijgt naar 6-7 graden.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: