Regio: rustig en vrij koud decemberweer!


Het is op deze vrijdag prima weer met naast wolkenvelden ook flinke perioden met zon. Het blijft droog en het wordt 6 graden. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is zwak tot matig van kracht.

Vanavond is het helder en bij weinig wind koelt het flink af. Wel is kans op mist. De temperatuur daalt tot 1-2 graden onder nul.

Morgenochtend is het mogelijk eerst grijs en mistig. Nadat de mist is opgetrokken gaat overal de zon volop schijnen en het blijft droog. De temperatuur stijgt langzaam weer tot boven het vriespunt en het wordt uiteindelijk 4 graden.

Na opnieuw een koude nacht met lichte vorst is er zondag meer bewolking. Toch schijnt ook af en toe de zon. De temperatuur stijgt naar maximaal 5 graden.

Maandag schijnt de zon volop en het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 7 graden en er waait een matige zuidwestenwind. Dinsdag, oudejaarsdag, is er een mix van wolkenvelden en flinke zonnige perioden. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige noordwestenwind. De temperatuur stijgt op de laatste dag van het jaar naar 8 graden.

Oudejaarsavond en ook tijdens de Jaarwisseling lijkt het droog te blijven. De verwachting is dat er weinig wind zal staan en vuurwerkdampen kunnen mogelijk blijven hangen…

Tijdens de eerste dagen van het nieuwe jaar neemt geleidelijk de kans op regen weer toe. De temperatuur stijgt op een nog droge Nieuwjaarsdag naar 7-8 graden. De dagen daarna stijgt het kwik naar 8-10 graden. Daarmee is het weer duidelijk zachter dan normaal.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: