Regio: overwegend droog en rustig decemberweer


Het is vandaag overwegend bewolkt, maar het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 7 graden en er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Vanavond neemt de kans op wat lichte regen en motregen toe. Komende nacht is het bewolkt met kans op wat lichte regen. De temperatuur daalt naar 4 graden.

Morgen het aanvankelijk bewolkt, maar het blijft droog en al vrij snel breekt de zon door. De temperatuur stijgt naar 6 graden.

In het weekend zijn er vrij veel sluierwolken, maar vooral zaterdag schijnt de zon daar flink doorheen. Zondag is de bewolking wat dikker en is het vaak grijs. Op beide dagen blijft het droog. De temperatuur stijgt zaterdag naar hooguit 4 graden, zondag stijgt het kwik naar ongeveer 7 graden. In de nacht en vroege ochtend kan het licht vriezen.

Volgende week wordt het zachter met de eerste dagen temperaturen van een graad of 9. In het nieuwe jaar wordt eerder warmer dan kouder. Het weerbeeld laat zon zien en pas in het nieuwe jaar weer wat regen.

Foto: Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: