Regio: wisselvallige week met langzaam dalende temperaturen


Op deze maandag is het half tot zwaar bewolkt met lokaal wat lichte regen. In onze regio blijft het zo goed als overal in de regio droog. De wind waait uit het westen en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 10 graden

Vanavond is het droog met enkele opklaringen. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking weer snel toe en in de loop van de nacht stijgt de kans op regen. De temperatuur daalt naar 6 graden.

Morgen wordt een natte dag. In de ochtend zijn er flinke perioden met regen. In de middag volgen enkele (plens)buien, maar tussendoor is het ook droog. De bewolking heeft de overhand, maar in de middag breekt ook af en toe de zon door. Het wordt 9 of 10 graden en er waait een matige en aan zee vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind.

Kerstavond en de daaropvolgende Kerstnacht is het wisselend bewolkt met kans op een bui. Veel plaatsen houden het droog en bij een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind koelt het af naar 5 graden.

Tijdens de Kerstdagen is het licht wisselvallig. Eerste Kerstdag is in de ochtend kans op een bui, donderdag valt vooral in de middag enige tijd regen. De temperatuur stijgt naar 9 en donderdag naar 7 graden.

Na Kerst blijft het wisselvallig en vrij zacht voor de tijd van het jaar. Winterweer is in de verste verte niet te bespeuren.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: