Regio: wisselvallig decemberweer!


Het is vandaag bewolkt en vanuit het zuidwesten trekt een gebied met regen over het land. Vanmiddag wordt het geleidelijk weer droog. De temperatuur stijgt naar 12 graden en er waait een stevige zuidoostenwind.

Vanavond klaart het op, maar er is ook kans op een bui. De temperatuur daalt naar 6 graden.

Morgen is het prima decemberweer. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en lokaal is een bui niet uitgesloten. De temperatuur stijgt naar 10 graden.

Zondag is het bewolkt en na een nacht met regen draait het om buien. De temperatuur stijgt opnieuw naar een graad of 10.

Volgende week, in de week van Kerst, blijft het wisselvallig. Er trekken wolkenvelden over de regio en soms regent het. Er zijn ook droge dagdelen met zonneschijn. Kortom: wisselvalligheid troef. De temperatuur gaat langzaam omlaag van 10 graden op maandag naar ongeveer 7 op vrijdag.

Foto: Martin Vye