Regio: zeer zachte aanloop naar Kerst!


Vandaag schijnt de zon door de aanwezige sluierwolken. Vanmiddag wordt de bewolking dikker en later op de dag stijgt de kans op regen. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar ongeveer 13 graden.

Vanavond en komende nacht is het bewolkt met kans op wat lichte regen. Het wordt een zachte nacht met geen lagere temperatuur dan 10 graden. De enigszins vlagerige wind waait uit het zuidoosten en is duidelijk aanwezig.

Morgen is het bewolkt en in de loop van de ochtend gaat het enige tijd regenen. De wind waait (vrij) krachtig en aan zee hard uit het zuidoosten, windkracht 5 tot 7, maar later neemt de wind in kracht af. De temperatuur stijgt naar 12 graden.

Zaterdag is er een mix van zon en wolken. Vooral in de middag is kans op enkele buien. De temperatuur is met maximaal 9 graden weer wat lager.

Zondag is het bewolkt en vooral in de ochtend regent het nog enige tijd. Later volgen enkele buien. De temperatuur stijgt naar een graad of 8.

In de kerstweek blijft het wisselvallig met dagelijks kans op wat regen. De temperatuur blijft te hoog voor de tijd van het jaar en stijgt naar 8-9 graden. Pas tijdens de laatste dagen van het jaar lijkt het kwik wat te gaan dalen.

Foto: Ton Wesselius