Regio: fraaie dag, vanaf morgen wisselvallig


Vandaag is het aanvankelijk bewolkt. Zo nu en dan breekt ook de zon door en zeker vanmiddag schijnt de zon flink. Het blijft droog en de zwakke zuidenwind neemt geleidelijk in kracht toe. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden.

Vanavond is het vrij helder, komende nacht neemt geleidelijk de bewolking weer toe. Het blijft droog en het koelt af naar 6 graden.

Morgen schijnt in de ochtend geregeld de zon. In de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe en stijgt de kans op regen. Het wordt met maximaal 12 graden weer een stuk zachter en er waait een matige zuidoostenwind.

Vrijdag is het bewolkt en er zijn perioden met regen. De enigszins vlagerige zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee met kans op windstoten tot 75 km/uur. Het wordt een graad of 11.

Het weekend verloopt wisselvallig. Zaterdag is het een groot deel van de dag droog met geregeld zon, maar tegen en in de avond gaat het regenen. Zondag regent het een groot deel van de dag. Met temperaturen van 9 graden blijft het zacht.

Na het weekend blijft het (licht) wisselvallig. Elke dag is wel kans op regen, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. De temperatuur gaat heel langzaam omlaag. Tijdens beide Kerstdagen is het 8-9 graden, in het laatste weekend van het jaar is het 6 graden. De komende dagen moet dit nog bevestigd worden.

Foto: Suzanne Vermulm