Regio: eerst regen, later flink wat zon


Het weerbeeld ziet er op deze zondag helemaal niet verkeerd uit. Aanvankelijk is het weliswaar bewolkt met flinke buien, maar de nattigheid trekt razendsnel naar het oosten weg en dan volgt een fraaie dag met flink wat zon. Later vanmiddag neemt de kans op een bui weer toe en daarbij is hagel en onweer mogelijk.

De wind waait uit het zuidwesten en is eerst krachtig tot stormachtig met aan zee zware windstoten tot 90 km/uur. Vanmiddag neemt de wind geleidelijk in kracht af naar vrij krachtig tot hard. De temperatuur stijgt naar 9 graden.

Vanavond is nog kans op een bui, komende nacht is het droog. De temperatuur daalt naar een graad of 5.

Morgen is het bewolkt en tot in de middag blijft het in onze regio droog. Later gaat het licht regenen. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden en de temperatuur stijgt naar 9 graden.

Dinsdag is het bewolkt en er zijn perioden met regen. De temperatuur stijgt naar 13 graden en dat is dubbel zoveel als normaal in deze tijd van het jaar.

De rest van de week blijft het wisselvallig. Regengebieden en wolkenvelden trekken over het land, maar er zijn ook droge dagdelen met zonnige perioden. De temperatuur stijgt dagelijks naar waarden tussen 8 en 10 graden. De kans op een witte Kerst is dan ook zeer, zeer klein.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: