Regio: wisselvallig weekend


Deze zaterdag is het bewolkt met vanochtend regen. Er staat veel wind. In de kustprovincies krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Aan zee is de wind soms stormachtig, windkracht 8 met kans op zware windstoten tot 80 km/uur. Vanmiddag is het tijdelijk droog met af en toe zon. Later vanmiddag volgen weer enkele buien. De zuidwestenwind blijft onverminderd stevig doorwaaien en de temperatuur stijgt naar 8 graden.

Vanavond is het droog met flinke opklaringen. Komende nacht neemt vanuit het zuiden de bewolking alweer toe en volgt regen. De wind wordt zuidwestelijk en is, na een tijdelijke afname, hard tot stormachtig met kans op windstoten van 90-100 km/uur. De temperatuur daalt naar 4-5 graden.

Morgen start met veel bewolking en regen. De regen trekt snel weg en dan volgt een fraaie dag met naast wolkenvelden ook perioden met zon. Later neemt in het westen de kans op enkele buien toe. De zuidwestenwind is in de ochtend hard tot stormachtig. In de middag neemt de wind af. De temperatuur stijgt naar 9 graden en daarmee is het te zacht voor de tijd van het jaar.

Maandag is het overwegend bewolkt en is kans op wat lichte regen. De matige en aan zee krachtige zuiden- tot zuidwesten neemt in kracht af. De temperatuur stijgt naar 9-10 graden.

De rest van de week blijft het wisselvallig en zacht. Vrijwel elke dag is kans op regen, maar de wind houdt zich rustig. De temperatuur stijgt dinsdag en woensdag naar 11 graden. Tot aan de Kerstdagen komt het kwik dagelijks uit op 9 of 10 graden.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: