Regio: rustige aanloop naar onstuimig weekend


Vandaag is het droog met ruimte voor de zon. De wind waait matig uit het zuidwesten, maar vanmiddag draait de wind naar het zuiden en neemt geleidelijk in kracht toe. Ook de bewolking neemt geleidelijk toe. De temperatuur stijgt naar 7 graden.

Vanavond gaat het vanuit het zuidwesten regenen. De wind wordt zuidoost en wordt krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Aan zee is kans op zware windstoten tot 80 km/uur. Komende nacht is het nat en onstuimig. De temperatuur daalt naar 3-4 graden.

Morgen wordt een natte dag met van tijd tot tijd regen. Pas later op de dag wordt het wat droger en kan de zon nog even schijnen. De wind draait van zuid naar west en is overwegend matig. De temperatuur stijgt naar 8 graden.

Zaterdag blijft het wisselvallig met wederom kans op veel wind en zware windstoten. Er is zelfs kans op een zuidwesterstorm. De bewolking heeft de overhand en er zijn perioden met regen. Later is het vaker droog en schijnt ook af en toe de zon. De temperatuur stijgt naar 8 graden.

Ook zondag houdt het natte weer aan met vooral in de middag geruime tijd regen. Ook dan waait het flink. De temperatuur stijgt naar ongeveer 9 graden.

Volgende week blijft het wisselvallig en dan zeker de eerste helft van de week. Later in de week lijkt het allemaal wat droger te worden met wat vaker zon. De temperatuur stijgt de hele week naar zo’n 8 tot 10 graden. Daarmee is het duidelijk zachter dan de 6 graden die gebruikelijk is half december.

De kansen op een witte Kerst zijn, zoals gewoonlijk, heel erg klein!

%d bloggers liken dit: