Regio: regen en veel wind, morgen positieve uitschieter


Het is vandaag wisselend bewolkt en er trekken stevige buien over de regio. Daarbij is kans op hagel en onweer. De wind waait uit het noordwesten en neemt toe naar vrij krachtig in de polder en naar hard tot stormachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar een graad of 9, lokaal 10.

Vanavond en vannacht neemt de buiigheid af en klaart het op. De temperatuur daalt naar 3 graden.

Morgen ziet het weerbeeld er heel anders uit. Het blijft overdag droog en vooral in de ochtend schijnt de zon. Morgenmiddag neemt de bewolking weer toe en tegen en zeker in de avond gaat het weer regenen. De temperatuur is met maximaal 6 graden wat lager. De wind wordt zuidelijk en neemt weer in kracht toe.

Woensdag schijnt af en toe de zon, maar er is ook kans op enkele buien. De temperatuur stijgt naar 8 graden.

De rest van de week en ook in het weekend is het wisselvallig met elke dag wel kans op nattigheid. Het waait ook flink en het wordt 7-9 graden. Daarmee is het iets zachter dan normaal in deze tijd van het jaar.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: