Regio: grote neerslagkansen en veel wind


Het weerbericht is de komende tijd dagelijks bijna hetzelfde. De kans op regen is groot, het waait flink en de temperatuur is te hoog voor de tijd van het jaar. Winterweer is in de verste verte niet te bespeuren.

Vandaag is het aanvankelijk bewolkt met geruime tijd regen. Vanmiddag trekt de regen naar het oosten weg en volgen enkele buien met tussendoor ook ruimte voor de zon. De zuidwestenwind waait vrij krachtig tot krachtig en aan zee hard, windkracht 5 tot 7. De temperatuur stijgt naar 11-12 graden.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt met enkele buien. Vooral later in de nacht komt het soms met bakken tegelijk uit de lucht en is er ook kans op onweer. De temperatuur daalt naar 6 graden en er waait vrij krachtige tot krachtige en aan zee harde tot stormachtige zuidwestenwind, windkracht 5 tot 8.

Morgen trekken er flinke buien over de regio en dan vooral in de ochtend. Morgenmiddag is het vaker droog met ook af en toe zon. De wind wordt noordwesten en is krachtig in de polder en hard tot stormachtig aan zee met kans op zware windstoten tot 85 km/uur. De temperatuur stijgt naar 9-10 graden.

De rest van de week is dagelijks kans op regen. Het blijft stevig waaien en het wordt 8-9 graden. Daarmee is het te zacht voor de tijd van het jaar, want normaal is het een graad of 7.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: