Regio: het kwik gaat omlaag!


Het is vandaag aanvankelijk buiig met zelfs kans op onweer. De wind draait van zuidwest naar west en is krachtig tot hard aan zee. Vanmiddag neemt de buiigheid af en komt af en toe de zon tevoorschijn. Helemaal droog blijft het niet, want er volgen weer nieuwe buien. De wind neemt in kracht af en de temperatuur stijgt naar 11 graden.

Vanavond draait de wind naar het noordwesten en is matig en aan zee (vrij) krachtig. Er is een mix van wolken en enkele buien, maar geleidelijk neemt het aantal buien af. De temperatuur daalt naar 4 graden.

Morgen schijnt af en toe de zon en aanvankelijk is het droog. In de middag neemt de kans op een bui weer toe. De temperatuur stijgt naar 8 graden en er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige noordwestenwind.

Zaterdag is er een mix van wolken en zonneschijn. Het blijft droog en het wordt een graad of 7. Na een nacht met lichte vorst wordt het zondag maximaal 5 graden. Het is bewolkt en lokaal komt eerst mist voor. In de middag schijnt af en toe de zon.

Na het weekend blijft het een aantal dagen vrij koud voor begin december. Het wordt niet warmer dan 5-6 graden, terwijl 7-8 graden nog gebruikelijk is in deze tijd van het jaar. In de nacht en (vroege) ochtend vriest het licht en soms komt mist voor. Vooral in de middag schijnt de zon en het blijft droog.

Vanaf Sinterklaas neemt de kans op een wisselvalliger en zachter weertype toe.

Foto: Monique Bormans

%d bloggers liken dit: