Regio: natte dagen, vanaf vrijdag kouder!


Het is vandaag grijs en nat, want er zijn perioden met regen. Vanmiddag komt het tot buien, maar het voordeel daarvan is dat het soms ook droog is. Voor de zon is nauwelijks ruimte en het wordt vanmiddag 11 graden. De wind is zwak tot matig en draait van zuidoost naar zuidwest.

Vanavond en vannacht is het bewolkt en regenachtig. De wind neemt in kracht toe en daardoor wordt het wat onstuimig. De temperatuur daalt niet of nauwelijks naar een graad of 10.

Morgen wordt opnieuw een natte dag. Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. Het wordt 10-11 graden en er waait een matige tot krachtige zuidwestenwind.

Vrijdag draait de wind naar het noordwesten en daarmee wordt koudere lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 8 graden en voor de tijd van het jaar is dat een normale temperatuur. Er trekken buien over het land en daarbij is hagel en wellicht ook onweer mogelijk. Tussen de buien schijnt geregeld de zon.

In het weekend gaat het kwik verder omlaag. Zaterdag wordt het 7 graden, zondag wordt het hooguit een graad of 5. In de nacht daalt het kwik naar waarden rond of onder het vriespunt. Het weerbeeld laat in de ochtend wellicht mist zien, maar zeker in de middag schijnt ook de zon.

Maandag tot en met woensdag is het vrij koud met maximaal 5 graden en in de nacht en vroege ochtend vorst. Vanaf Sinterklaas neemt de kans op regen toe en gaat het kwik omhoog naar een graad of 7.

Foto: Ton Wesselius