Regio: vandaag wolken, morgen zon


Het is vandaag bewolkt en vanochtend is kans op een klein beetje regen. Vanmiddag wordt de bewolking iets dunner en kan de zon af en toe tevoorschijn komen. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden en er waait een matige oostenwind.

Vanavond en vannacht is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De temperatuur daalt naar een graad of 3 en lokaal ontstaat mist.

Morgen kan het in de ochtend even duren voordat mist en wolken zijn verdwenen, maar daarna schijnt de zon flink. Het blijft droog en het kwik stijgt naar ongeveer 8 graden.

Na het weekend start de maandag grijs en bewolkt. Voor de zon is nagenoeg geen ruimte en later op de dag stijgt de kans op een beetje regen. Maandagavond volgt meer regen. De temperatuur stijgt naar 10 graden.

De rest van de week is het grijs, wisselvallig en zacht herfstweer. Er staat dagelijks een stevige bries uit het zuiden tot zuidwesten. Daarmee worden niet alleen gebieden met regen aangevoerd, maar ook zachte lucht. De temperatuur stijgt dinsdag tot en met donderdag naar 11 graden.

Aan het eind van de week nemen de neerslagkansen af en gaat het kwik geleidelijk omlaag.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: