Regio: vrij koud herfstweer, volgende week wat zachter


Vandaag is het bewolkt en later vanochtend en vanmiddag is kans op wat lichte regen. De wind waait uit het zuidoosten en is matig boven land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar een graad of 7. De gevoelstemperatuur ligt vanmiddag rond 3 graden.

Vanavond en vannacht is het bewolkt, maar droog. De wind draait geleidelijk naar het noordoosten en is matig boven land en vrij krachtig aan zee. De temperatuur daalt naar 3 graden.

Morgen wordt een waterkoude dag. Er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige oosten- tot noordoostenwind en daarmee wordt koude lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar maximaal 6 graden. Voor het gevoel is het echter 1-2 graden boven nul. Het weerbeeld laat veel wolken zien, maar het blijft wel droog.

Zaterdag is het bewolkt en er is kans op regen. De temperatuur stijgt naar 7 graden en er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind. Zondag start mogelijk met wat regen, maar al vrij snel is het droog met in de middag ook af en toe zon. De temperatuur stijgt naar 8 graden.

Na het weekend blijft het licht wisselvallig met dagelijks kans op wat regen. De bewolking overheerst, maar soms schijnt ook even de zon. Het wordt geleidelijk minder koud met eind volgende week temperaturen rond de 10 graden.

Foto: Ton Wesselius met daarop de kletsnatte velden in onze regio. Sinds 23 september is in Hoofddorp al 340 mm gevallen.