Regio: fraaie zondag, vanaf morgen weer wisselvallig


Na een aanvankelijk tegenvallende zaterdag met flinke hoosbuien, ziet het weerbeeld er op deze zondag heel anders uit. Het blijft droog en de zon schijnt flink. De temperatuur stijgt naar 9 graden en er waait een zwakke tot hooguit matige zuidwestenwind. Prima weer om lekker naar buiten te gaan.

Vanavond is het helder en bij weinig wind koelt het snel af. Komende nacht neemt geleidelijk de bewolking weer toe en ook de wind neemt in kracht toe. De temperatuur daalt naar een graad of 2 en wordt later vanavond of aan het begin van de nacht bereikt.

Morgen is het bewolkt en in de loop van de middag gaat het regenen. Ook in de avond regent het enige tijd en Sint-Maarten verloopt dan ook nat in onze regio. De wind maakt het er niet beter op en waait vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard uit het zuidwesten. De temperatuur stijgt naar 7 graden. Voor het gevoel is het echter enkele graden kouder.

Ook dinsdag blijft het niet droog. Het is wisselvallig met enkele buien, maar soms schijnt ook even de zon. Het blijft met 8 graden vrij koud en ook kouder dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

De rest van de week blijft het licht wisselvallig. De bewolking heeft de overhand en er trekken buien over de regio. Met 6-8 graden blijft het duidelijk te koud.

Foto: Jolanda Bakker