Regio: wisselvallig en langzaam kouder!


Het is vandaag bewolkt en er trekken enkele buien over de regio. Vanuit het westen wordt het droog en in de loop van de ochtend en ook zeker vanmiddag breekt de zon door. De noorden- tot noordwestenwind is zwak tot matig en de temperatuur stijgt naar een graad of 10.

Vanavond en vannacht is het overwegend bewolkt en lokaal is wat lichte regen of motregen mogelijk. De temperatuur daalt naar 5 graden.

Morgen het bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het enige tijd regenen. De zuidoostenwind waait matig boven land en (vrij) krachtig aan zee. In de middag neemt de wind in kracht af. De temperatuur stijgt naar 9 graden.

Vrijdag ziet het weerbeeld er een stuk vriendelijker uit. De zon schijnt geregeld en het blijft droog. De wind waait uit het zuiden en is zwak tot matig en de temperatuur stijgt naar 9 graden.

In het weekend schijnt zaterdag geregeld de zon, afgewisseld door een enkele bui. Zondag overheerst weer de bewolking en zijn er perioden met regen. De temperatuur stijgt op beide dagen naar 8-9 graden.

Ook volgende week blijft het wisselvallig met dagelijks kans op buien. De temperatuur daalt in de nacht naar 3 graden, overdag stijgt het kwik naar 8 graden.

Foto: Jolanda Bakker