Regio: heel ander herfstweer!


Na een aantal fraaie, zonnige dagen ziet het weerbeeld er vandaag en de komende dagen anders uit. De bewolking heeft de overhand en het gaat regenen. De temperatuur stijgt langzaam naar maximaal 12 graden, maar deze waarde wordt pas later vandaag bereikt. De wind waait uit het zuiden en is meest matig.

Vanavond en vannacht is en blijft het bewolkt en het komt tot enkele buien. De zuidwestenwind waait matig tot krachtig en de temperatuur stijgt vannacht nog wat. Het wordt dan ook een zeer zachte nacht.

Morgen is het bewolkt en trekken buien over het land. De wind waait uit het zuidwesten en is vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard. De temperatuur stijgt naar 14 graden.

Zondag blijft het grijs en bewolkt met vooral in de ochtend wat lichte regen. Zondagmiddag lijkt het meest droog te blijven. Er waait een matige en aan zee een vrij krachtige zuidenwind en het wordt 12 graden.

Na het weekend blijft het wisselvallig novemberweer. Maandag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Het wordt dan 12 graden. Vanaf dinsdag blijft dagelijks kans op enkele buien. Wel schijnt wat vaker de zon. De temperatuur gaat langzaam omlaag en daalt van 11 graden op dinsdag naar 9-10 graden aan het eind van de week.

Foto: Monique Bormans