Regio: zonnig en droog, vanaf morgen nat en onstuimig!


Op deze laatste dag van oktober is het aanvankelijk koud met temperturen dichtbij het vriespunt. Vanmiddag is het ongeveer een graad of 9. Daarbij schijnt de zon volop en het is droog. De wind waait zwak tot matig uit het oosten.

Vanavond en vannacht neemt geleidelijk de bewolking toe, maar het blijft droog. De temperatuur daalt naar een graad of 3, maar gaandeweg de nacht loopt het kwik langzaam op.

Morgen ziet het weerbeeld er anders uit. Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. Het wordt maximaal 12 graden en er waait een matige zuidenwind.

Zaterdag is het ook bewolkt en het komt tot enkele buien. In de ochtend kan de zon nog even schijnen. In de middag neemt de bewolking weer toe en neemt de kans op regen toe. De temperatuur stijgt naar 14 graden.

Ook zondag is het grijs en wisselvallig met regelmatig enkele buien. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en wordt aan zee krachtig tot hard, windkracht 6-7. De temperatuur stijgt naar een graad of 13.

Na het weekend blijft het wisselvallig met maandag geruime tijd regen en veel wind. De temperatuur stijgt naar 12 graden. Later in de week neemt de wisselvalligheid geleidelijk af, de zon breekt weer wat vaker door en de temperatuur gaat langzaam omlaag naar 9-10 graden aan het eind van de week.

Foto: Monique Bormans

%d bloggers liken dit: