Regio: zachte zaterdag, vanaf morgen kouder!


Vandaag zijn er naast wolkenvelden ook perioden met wat zon. Het is bijzonder zacht voor de tijd van het jaar met vanmiddag maximaal een graad of 18. De zuidwestenwind is krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanavond neemt de bewolking geleidelijk toe en vanuit het noordwesten gaat het licht regenen. Komende nacht, let op het verzetten van de klok, trekt het regengebied verder naar het zuidoosten. In de loop van de nacht wordt het in het noordwesten alweer droog en klaart het op. Met het regengebied draait de wind van zuidwest naar noordwest en wordt het gevoelig kouder. De minima komen rond 9 graden uit.

Morgen bestaat het weerbeeld uit wolken en wat zon. Het wordt 13 graden en daarmee is de temperatuur precies normaal. Er staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.

Maandag lost eventuele mist geleidelijk op en vooral in de middag is het prachtig najaarsweer. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en lokaal is kans op een bui. De maximumtemperatuur komt rond 12 graden uit.

De dagen daarna houdt het frisse weer met nachtvorst aan. Daarbij is de zon overdag vaak te zien en blijft het overwegend droog. Het wordt dagelijks 9-10 graden en in de nacht komt het kwik dichtbij het vriespunt uit.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: