Regio: van zacht naar vrij koud!


Tot en met zaterdag is het nog zacht herfstweer, daarna gaat het kwik duidelijk omlaag. Op deze donderdag zijn er wolkenvelden en vanochtend is wat lichte regen mogelijk. Vanmiddag schijnt ook de zon en is het droog. De wind waait uit het zuiden en is matig tot vrij krachtig en de temperatuur stijgt naar 18 graden.

Vanavond en vannacht is het bewolkt en uit die bewolking valt soms wat lichte regen en motregen. De temperatuur daalt naar 11 graden.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Soms is ook wat lichte regen mogelijk. De temperatuur stijgt naar 16 graden en er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige zuiden- tot zuidwestenwind. Vrijdagavond neemt de wind verder in kracht toe en wordt het hard aan zee met kans op windstoten tot 75 km/uur.

Zaterdag is het bewolkt en vanuit het noordwesten neemt de kans op regen toe. De temperatuur stijgt wederom naar 16 graden en er waait een vrij krachtige en aan zee krachtige tot harde zuidwestenwind.

Vanaf zondag is het duidelijk frisser. De temperatuur wordt niet hoger dan 11-12 graden en vanaf woensdag wordt het niet warmer dan een graad of 10. Ook de nachten worden een stuk kouder met kans later in de week kans op nachtvorst. Het weerbeeld is licht wisselvallig met zon, wolken en soms wat regen.

Foto: Ton Wesselius