Regio: rustig en zacht herfstweer, vanaf zondag kouder!


Het is op deze woensdag aanvankelijk bewolkt met lokaal wat licht gespetter. Vanmiddag is het droog met flink wat zon. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 16 graden.

Vanavond en vannacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Lokaal is een bui mogelijk en het koelt af naar 12 graden.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar geregeld schijnt ook de zon. In de ochtend is lokaal weer een lichte bui mogelijk. De temperatuur stijgt naar een zeer aangename 18 graden.

Vrijdag schijnt in de ochtend de zon. In de middag neemt de bewolking toe en volgen enkele buien. De zuiden- tot zuidwestenwind neemt flink in kracht toe en wordt in de avond (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee. Mogelijk komt bij de Wadden een echte storm te staan, windkracht 9. De temperatuur stijgt naar 15 graden.

In de nacht naar zaterdag is het bewolkt en regenachtig en ook zaterdagochtend valt nog wat lichte regen. Zaterdagmiddag is kans op wat zon. De temperatuur stijgt naar 15 graden. Zondag blijft het droog met naast wolkenvelden ook af en toe zon. De temperatuur blijft steken bij maximaal 12 graden.

Na het weekend gaat de temperatuur verder omlaag. Het wordt niet warmer dan 9-11 graden en ook de nachten worden kouder met geleidelijk een toenemende kans op vorst.

Foto: Jolanda Bakker