Regio: rustig en overwegend droog herfstweer!


Op deze dinsdag zijn met name vanochtend nog een paar buitjes mogelijk, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Vanmiddag is er een mix van zon en stapelwolken. Het blijft droog en het wordt een graad of 15. De wind waait zwak uit het westen.

Vanavond zijn er opklaringen. De wind valt weg en de kans op mist neemt toe. De temperatuur daalt naar een graad of 7.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar geleidelijk breekt steeds vaker de zon door en morgenmiddag is het vrij zonnig. Er staat een matige oostenwind en het wordt 16 graden.

Donderdag lijkt het wel enigszins nazomer. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook sluierwolken. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 18 graden en daarmee is het duidelijk warmer dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Normaal is het 13-14 graden.

Ook vrijdag en in het weekend is het meest droog en vrij rustig herfstweer met in de nacht en ochtend kans op mist en in de middag geregeld zon. De temperatuur stijgt vrijdag en zaterdag naar 16 graden en zondag naar maximaal 14 graden.

Na het weekend gaat het kwik geleidelijk omlaag. Vanaf woensdag is het maximaal een graad of 10. Ook de nachten worden kouder met temperaturen tussen de 3 en 6 graden. De kans op vorst aan de grond neemt geleidelijk toe.

Foto: Jolanda Bakker