Regio: onstuimig, vanaf zondag rustig herfstweer!


Er is op deze vrijdag een mix van zon en enkele buien. De buien trekken snel over het land en daarbij is kans op onweer, lokaal hagel en zware windstoten tot 80 km/uur. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig en aan zee hard. De temperatuur stijgt naar 15 graden.

Vanavond is het wisselend bewolkt en het komt nog tot enkele buien, maar geleidelijk wordt het droog. Komende nacht neemt de bewolking weer toe. De temperatuur daalt naar 10 graden.

Morgen wordt een bewolkte dag met geruime tijd regen en motregen. De temperatuur stijgt naar 14 graden en er waait een matige en aan zee een vrij krachtige zuidenwind.

Zondag ziet het weerbeeld er beter uit. De zon schijnt geregeld, maar er is ook nog een (kleine) buienkans. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 14 graden. Maandag schijnt geregeld de zon, maar vooral in de middag is er een buienkans. De temperatuur stijgt opnieuw naar 14 graden.

Vanaf zondag nemen de neerslagkansen af. Helemaal door lijkt het niet te worden…

De rest van de week is het overwegend droog met gaandeweg de dag geregeld zon. In de nacht en (vroege) ochtend komt lokaal mist voor en het kan soms even duren voordat de grijzigheid is verdwenen. De temperatuur stijgt naar 14 graden.

Foto: Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: