Regio: eerst nog wisselvallig, volgende week rustig herfstweer!


Op deze donderdag is het over het algemeen droog en wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Vanmiddag is kans op een bui. De temperatuur stijgt naar 15 graden en er waait een overwegend matige zuiden- tot zuidwestenwind.

Vanavond en vannacht trekken weer buien over het land. De temperatuur daalt naar 11 graden.

Morgen wordt een onstuimige dag. De zuidwestenwind is duidelijk aanwezig en is krachtig tot hard, windkracht 6-7. Aan zee is de wind zelfs stormachtig, windkracht 8 met kans op zware windstoten tot 80 km/uur. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, stapelwolken en enkele buien. De temperatuur stijgt opnieuw naar 15 graden.

Zaterdag is het over het algemeen bewolkt en komt het opnieuw tot enkele buien. De temperatuur stijgt naar ongeveer 14 graden en de wind is weer afgenomen naar matig. Zondag is er duidelijk meer zon, maar er blijft een bui mogelijk. De temperatuur stijgt opnieuw naar 14 graden.

De kans op regen neemt vanaf zondag af. Volgende week is de kans hooguit 10%.

Na het weekend blijft het zowaar overwegend droog en bovendien zijn er flinke perioden met zon. Er zijn ook wolkenvelden en in de nacht kan mist ontstaan die overdag soms moeizaam oplost. De temperatuur stijgt naar 14 graden en in de nacht is het een graad of 7-8. Tegen en in het volgende weekend lijkt het kwik verder te dalen.

Foto: Martin Vye

%d bloggers liken dit: