Regio: nat weekend, morgen wel een warme dag


Het is op deze zaterdag overwegend bewolkt en er valt van tijd tot tijd wat lichte regen en motregen. Soms is het ook even droog, maar de zon krijgen we niet te zien. De toch al goed gevulde regenmeters kunnen vandaag opnieuw 3-5 mm verwelkomen. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is duidelijk minder sterk dan gisteren. De temperatuur stijgt naar 15 graden.

Vanavond is nog kans op lichte regen, komende nacht blijft het droog. De temperatuur daalt naar een graad of 12.

Morgen wordt met een matige tot vrij krachtige zuidenwind warme lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt dan ook naar 20 graden. Het weerbeeld is niet nazomers, want het is overwegend bewolkt en na een droge start volgen in de ochtend al enkele buien. Daarna is het weer eventjes droog, maar later volgen nieuwe buien.

Maandag is het met 16-17 graden weer een stuk minder warm. Wel is het te warm voor de tijd van het jaar, want normaal is 14-15 graden. Het weerbeeld laat opnieuw veel bewolking zien en vanuit het zuiden gaat het regenen.

De rest van de week blijft het wisselvallig met elke dag wel kans op wat regen. Het is ook vaak droog met wat zon en de temperatuur ligt rond de 16 graden. In het na het volgende weekend wordt het 1 a 2 graden minder warm.

Foto: Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: