Regio: vandaag droog, morgen weer regen


Na een (wederom) kletsnatte dag ziet het weerbeeld er vandaag stukken beter uit. Sinds 23 september is in Hoofddorp 147 millimeter gevallen, maar op deze zaterdag blijft het zowaar droog. De zon schijnt daarbij geregeld en het wordt 14 graden. De wind waait uit het oosten en is zwak tot matig van kracht.

Vanavond en vannacht neemt vanuit het zuidwesten geleidelijk de bewolking weer toe, maar het blijft droog. De temperatuur daalt naar een graad of 8.

Morgen overheerst de bewolking en na een droge ochtend gaat het in het middag enige tijd regenen. De oostenwind waait matig en aan zee vrij krachtig en de temperatuur blijft steken bij hooguit 12 graden. Gebruikelijk is het in deze tijd van het jaar nog een graad of 16.

Zondagavond valt nog wat regen, maar de regen trekt weg en in de nacht naar maandag klaart het flink op. Het kan dan ook flink afkoelen naar waarden omstreeks de 5 graden. In het noordoosten van het land kan het afkoelen naar waarden dichtbij of wellicht onder nul. Maandag schijnt de zon flink, maar er is ook vrij veel sluierbewolking. Het blijft droog en het wordt maximaal 13 graden.

Vanaf dinsdag neemt de wisselvalligheid weer toe. Dinsdag gaat het geruime tijd regen, vanaf woensdag komt het dagelijks tot buien. Tussendoor is het dan ook droog met af en toe zon. De temperatuur komt met 14-15 graden op een iets hoger niveau uit.

Foto: Ton Wesselius.