Regio: enige tijd regen, morgen zowaar droog!


Het is op deze vrijdag bewolkt en er zijn flinke perioden met regen. Het zijn de restanten van voormalig orkaan Lorenzo. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidoosten, later uit het westen en neemt geleidelijk in kracht af. De temperatuur stijgt naar maximaal 12 graden en daarbij is het duidelijk kouder dan normaal voor begin oktober.

Vanavond is nog kans op regen, komende nacht is het droog met geleidelijk opklaringen. De temperatuur daalt naar een graad of 8.

Morgen, zaterdag, blijft het zowaar droog met naast wolkenvelden ook geregeld zon. De wind waait matig uit het oosten en de temperatuur stijgt naar 13 graden.

Zondag is het bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het weer regenen. De temperatuur blijft weer steken bij 12 graden en er waait een matige oosten tot noordoostenwind.

In de nacht naar maandag kan het opklaren en daardoor flink afkoelen. De temperatuur daalt naar een graad of 6. Maandag overdag neemt de bewolking weer toe, maar het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 13 graden.

De rest van de week blijft het wisselvallig oktoberweer, maar de temperatuur gaat wel weer wat omhoog. Het wordt 14-15 graden en dat is nog steeds iets onder de norm voor de tijd van het jaar.

Foto: Aad Hogenboom