Regio: wisselvallig met lagere temperaturen


Vandaag is er een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. De meeste buien zijn voor de noordelijke helft van het land en daarbij is kans op hagel en onweer. De noordwestenwind wordt matig tot vrij krachtig boven land en krachtig in de kustgebieden. De temperatuur blijft steken bij 14 graden en daarmee is het kouder dan normaal. Gebruikelijk is het begin oktober 15-17 graden. Door de stevige wind zal het ook voor het gevoel fris zijn.

Vanavond en vannacht komt het nog tot enkele buien, maar er zijn ook brede opklaringen. De stevige noordwestenwind neemt geleidelijk in kracht af en de temperatuur daalt naar 9 graden.

Morgen wisselen zon, stapelwolken en enkele buien elkaar af. In de middag zitten de meeste buien in het binnenland en is het in onze regio meest droog. De wind waait uit het westen tot noordwesten en waait zwak tot matig. Later draait de wind naar zuidwest en neemt verder af naar zwak. De temperatuur stijgt naar 15 graden.

Vrijdag trekt in de ochtend wederom een regengebied over het land, gevolgd door enkele buien. In de avond gaat het vanuit het westen opnieuw regenen. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is vrij krachtig in de kustprovincies en krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 14 graden.

Ook in het weekend blijft het uitermate wisselvallig met op beide dagen een grote kans op regen. De temperatuur stijgt naar 14-15 graden.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: