Regio: eerst regen, later buien


Het is vanochtend bewolkt en het regent het op veel plaatsen flink. De ochtendspits heeft dan ook zeker last van het regenachtige weer. De regen trekt na de spits naar het oosten weg en vanuit het westen worden de droge perioden langer. Toch komt het vrij snel weer tot buien.

Vanmiddag zijn weer flinke plensbuien mogelijk. Tussen de buien door kan in de eerste helft van de middag de zon nog even schijnen, maar later op de middag neemt de bewolking weer toe. De matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind gaat vanuit het noorden draaien. De windrichting wordt noord tot noordoost en daarmee wordt koudere lucht aangevoerd. De temperatuur blijft in Groningen dan ook steken bij maximaal 14 graden. In onze regio wordt het maximaal 17 graden.

Vanavond komt het nog tot enkele buien, maar vannacht trekken de buien naar het zuiden weg en klaart het op. Het kan dan ook flink afkoelen naar een graad of 8.

Morgen is er een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. De noordwestenwind neemt in kracht toe en wordt vrij krachtig in de kustprovincies en krachtig aan zee. De temperatuur blijft steken bij 13-14 graden en daarmee is het kouder dan normaal. Gebruikelijk is het begin oktober 15-17 graden.

Ook donderdag wisselen zon, stapelwolken en enkele buien elkaar af. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is duidelijk in kracht afgenomen. Later draait de wind naar zuidwest en neemt verder af naar zwak. De temperatuur wint weer een graadje en stijgt naar 14-15 graden.

Vrijdag en in het weekend blijft het uitermate wisselvallig met een grote kans op regen. De temperatuur stijgt naar een graad of 15.

Foto: Monique Bormans.

%d bloggers liken dit: