Regio: vandaag geregeld zon, vannacht opnieuw veel regen


Na een kletsnatte zondag met vele tientallen millimeters, ziet het weerbeeld er vandaag wat vriendelijker uit. De zon schijnt geregeld en op een enkele bui na blijft het droog. De matige en aan zee (vrij) krachtige westenwind draait geleidelijk naar zuidwest en neemt in kracht af. De temperatuur stijgt op deze laatste dag van september naar 18 graden.

Vanavond en vannacht is het bewolkt en vanuit het westen gaat het weer geruime tijd regenen. Vanavond staat er weinig wind uit het zuiden, maar vannacht wordt de wind zuidwest en neemt weer duidelijk in kracht toe. De temperatuur daalt naar 13 graden.

Morgen starten we oktober met regen, maar geleidelijk trekt de regen naar het oosten weg en volgen vanuit het westen enkele buien. Tussendoor schijnt ook af en toe de zon. De matige en aan zee (vrij) krachtige wind draait geleidelijk naar noord en de temperatuur stijgt naar 18 graden.

Woensdag schijnt geregeld de zon, maar opnieuw trekken buien over de regio. De wind waait matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig uit het noordwesten en daardoor is het enkele graden minder warm. Het wordt maximaal 15 graden. Ook donderdag waait er nog een frisse noordwestenwind, maar door hogedrukinvloeden blijft het wel zo goed als droog met geregeld zon. Het wordt opnieuw 15 graden.

Daarna is de verwachting onzeker en dat heeft alles te maken met de koers van orkaan Lorenzo. Lorenzo zal de komende dagen als een zware orkaan ten noorden van de Azoren trekken richting Europa. Of het systeem uiteindelijk naar onze streken koerst of afbuigt naar IJsland moet worden afgewacht. Wel lijkt de stroming te draaien naar het zuiden tot zuidwesten en dat betekent weer oplopende temperaturen in het weekend.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: