Regio: herfstachtig weekend, volgende week langzaam kouder


Het draait vandaag om flinke buien. Tussendoor schijnt ook af en toe de zon. De zuidwestenwind neemt flink in kracht toe en wordt krachtig in de polder en hard aan zee. De temperatuur stijgt naar 18 graden.

Vanavond is er nog een buienkans, maar geleidelijk wordt het wat droger. In de loop van de nacht gaat het vanuit het westen weer regenen. De temperatuur daalt naar 13 graden.

Morgen wordt een kletsnatte dag met geruime tijd regen. In de middag wordt de regen buiig en kan het soms flink doorplenzen. Zo nu en dan is het ook even droog. De temperatuur stijgt opnieuw naar 18 graden en er waait een stevige zuidwestenwind.

Na het weekend blijft het wisselvallig met dagelijks kans op regen of buien. De temperatuur daalt van 17 graden op maandag naar 13-14 graden op donderdag.

Foto: Ton Wesselius.