Regio: voorlopig herfstachtig!


Het weerbeeld blijft voorlopig herfstachtig met elke dag wel regen of buien en regelmatig veel wind.

Ook op deze vrijdag blijft het niet droog met regelmatig enkele buien. Tussen de buien door schijnt ook af en toe de zon. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig in de polder en krachtig en later hard aan zee, windkracht 4-7. Koud is het niet met vanmiddag maximaal 18 graden.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt met enkele buien. Pas in de loop van de nacht wordt het wat droger. De temperatuur daalt naar 13 graden.

Morgen valt er in de ochtend ‘slechts’ een enkele bui, maar gaandeweg de dag neemt het aantal buien duidelijk toe. Soms komt ook even de zon tevoorschijn. De zuidwestenwind waait vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee en de temperatuur stijgt opnieuw naar een graad of 18.

Na een nacht met enkele buien gaat het zondag geruime tijd regenen. Al vanaf de (vroege) ochtend is het bewolkt en regenachtig. Aan het eind van de middag wordt de regen buiig en is het soms ook even droog. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is vrij krachtig in de polder en krachtig tot hard aan zee, windkracht 5-7. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden.

Na een nacht met veel wind, stormachtig aan zee, windkracht 8, trekken maandag enkele buien over de regio. Later op de dag lijkt het wat droger te worden met af en toe zon. De westen tot noordwestenwind blijft duidelijk aanwezig en de temperatuur stijgt naar 16-17 graden.

Ook na maandag, met oktober op de kalender, blijft het wisselvallig met dagelijks kans op regen of enkele buien. De temperatuur wordt langzaam wat lager en ligt later in de week rond de 14-15 graden.

Foto: Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: