Regio: warme zondag, komende week wisselvallig


Na de zeer fraaie zaterdag met een strakblauwe lucht en temperaturen van een graad of 23, is het ook op deze zondag warm nazomerweer. De temperatuur stijgt naar 23-24 graden. Vanochtend schijnt de zon, maar geleidelijk verschijnt sluierbewolking en vanmiddag is de bewolking dik genoeg om de zon helemaal te laten verdwijnen. Lokaal is een bui mogelijk, maar veruit de meeste plaatsen houden het vanmiddag droog.

Vanavond neemt vanuit het zuidwesten de kans op enkele stevige buien toe. Daarbij komt onweer voor en er is kans op hagel en windstoten. Komende nacht neemt de kans op onweer af, maar een bui blijft mogelijk. De temperatuur daalt naar 14 graden.

Morgen is het overwegend bewolkt en soms is een bui mogelijk. In de middag kan ook even de zon schijnen. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 19 graden.

Dinsdag starten we de dag droog met in de (vroege) ochtend nog wat zon. Vrij snel neemt de bewolking toe en in de middag gaat het enige tijd regenen. Dinsdagavond komt het tot flinke buien. De temperatuur stijgt naar maximaal 18 graden.

De rest van de week is het wisselvallig met elke dag kans op regen of enkele buien. Tussendoor schijnt ook de zon. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: