Regio: zonnig weekend, morgenavond buien


Het is op deze zaterdag prachtig nazomerweer met de hele dag zonneschijn. Het blijft dan ook vanzelfsprekend droog en er waait een meest matige oosten- tot noordoostenwind. Aan zee kan de wind soms even vrij krachtig worden, windkracht 5. De temperatuur stijgt naar een zeer aangename 22 graden.

Vanavond en vannacht is het helder en droog. Het koelt af naar een graad of 13.

Morgen is het aanvankelijk zonnig. De temperatuur stijgt snel naar uiteindelijk een graad of 24 in de regio. In het zuiden van het land kan het zelfs een zomerse 26 graden worden. In de middag neemt geleidelijk de bewolking toe en aan het eind van de middag en zeker morgenavond volgen enkele buien. Bij die buien is kans op onweer.

Na het weekend is het wisselvallig septemberweer, maar zeker niet koud. De temperatuur is normaal eind september een graad of 18, maar tot en met vrijdag worden maxima van 19-20 graden verwacht. De zon schijnt daarbij af en toe, maar elke dag moet ook rekening worden gehouden met regen of enkele buien.

Foto: Monique Bormans.