Regio: vandaag bewolkt, morgen veel zon


Het is op deze donderdag bewolkt en vanochtend valt daaruit wat lichte regen of motregen. Vanmiddag blijft het droog en geleidelijk breekt de zon door. De wind waait zwak uit het noorden tot noordoosten en de temperatuur stijgt naar 17 graden.

Vanavond en vannacht is het vrij helder en op veel plaatsen ontstaat nevel of mogelijk mist. De temperatuur daalt naar 8 graden.

Morgen starten we de vrijdag grijs met nevel en lokaal mist. Vrij snel verdwijnt de grijzigheid en dan volgt een fraaie dag met volop zon. Het blijft droog en het wordt maximaal 19 graden.

In het weekend is het zaterdag stralend weer met de hele dag zon. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidoosten en daarmee wordt warme lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar een aangename 22 graden.

Zondag schijnt aanvankelijk de zon. Geleidelijk neemt de bewolking toe en aan het eind van de middag is kans op een bui. De temperatuur stijgt naar 23 graden.

Na het weekend neemt de wisselvalligheid toe en ook de temperatuur gaat weer omlaag. Toch blijft het, met 19-20 graden, een fractie te warm voor de tijd van het jaar.

Foto: Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: