Landelijk: zonnig en warm weekend, volgende week koeler


De regen trekt vandaag naar het zuidoosten weg en vanuit het noordoosten klaart het steeds meer op. Vanmiddag is het droog en zijn er flinke perioden met zon. De temperatuur stijgt naar 19-21 graden.

Vanavond en vannacht is het helder en fris. Lokaal ontstaat nevel en mist en het koelt af naar 5-7 graden in het binnenland en naar 8-10 graden in het zuiden en westen.

Morgen wordt een mooie nazomerdag met veel zon. Wel zal de dag op veel plaatsen grijs beginnen met nevel en mist. Nadat dit is opgetrokken gaat de zon volop schijnen. Het blijft droog en er staat nagenoeg geen wind. De temperatuur stijgt naar 19-22 graden.

Zondag schijnt de zon flink, maar vanuit het noorden neemt geleidelijk de bewolking toe. Het blijft overdag droog en het wordt van noord naar zuid 19-24 graden. Maandag is het bewolkt en vanuit het noorden trekt een gebied met regen over het land naar het zuiden. De temperatuur stijgt naar 18-23 graden.

De dagen daarna is het licht wisselvallig septemberweer met naast geregeld zon ook kans op enkele buien. De stroming komt uit het noorden tot noordwesten en daardoor wordt het niet warmer dan 16-19 graden. Aan het eind van de week nemen de neerslagkansen af en gaat de temperatuur weer enkele graden omhoog.

Foto: Monique Bormans

%d bloggers liken dit: