Landelijk: droog en zonnig weekend op komst!


Vandaag is het aanvankelijk nog bewolkt en hier en daar spettert het nog wat. Vanuit het noorden breekt de bewolking en zeker vanmiddag schijnt de zon flink. De temperatuur stijgt naar 20-23 graden.

Komende nacht neemt de bewolking weer toe en volgt vanuit het noordwesten enige regen. Morgen trekt de regen naar het zuidoosten weg en vooral in de middag schijnt de zon weer flink. De temperatuur levert iets in en stijgt naar 19-21 graden.

Zaterdag is het prachtig nazomerweer. De zon schijnt volop, er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft overal droog. De temperatuur stijgt, na een frisse nacht, naar 19 graden in het noorden en naar 22 graden in het zuiden van het land. Zondag is het ook prachtig nazomerweer met volop zon. Opnieuw is er sluierbewolking zichtbaar, maar het blijft droog. Later neemt in het noorden de bewolking toe en tegen en in de avond kan op de Wadden wat lichte regen vallen. De temperatuur stijgt naar 20-21 graden in het noorden, naar 22-23 graden in het midden van het land en naar 24-25 graden in het zuiden.

Maandag is het overwegend bewolkt en in het noorden valt enige tijd regen. Het regengebied trekt in activiteit afnemend naar het zuiden, maar de meeste regen is duidelijk voor het noorden. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden in het bewolkte en regenachtige noorden, naar 20-21 graden in het midden en naar 23-24 graden in het zuiden van het land.

De dagen daarna wordt met een noorden tot noordwestelijke stroming aan de oostflank van een hogedrukgebied vrij koele lucht aangevoerd en daarin trekken ook buien mee. Het is dan ook licht wisselvallig en de temperatuur valt terug naar 17-19 graden. Aan het eind van de week ligt het hoog meer boven onze streken en dan gaat de temperatuur weer enkele graden omhoog.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: