Landelijk: licht wisselvallig, na het weekend nazomer!


Vandaag schijnt de zon, maar er zijn ook wolkenvelden met kans op een bui. De temperatuur stijgt naar 17-19 graden.

Vanavond en vannacht is het vrij helder en fris. De temperatuur daalt naar 4-7 graden met in het oosten lokaal de eerste vorst aan de grond na de zomer. Morgen zijn er flinke perioden met zon en het blijft op veruit de meeste plaatsen droog. Toch is lokaal nog een bui mogelijk. De temperatuur stijgt naar 18-20 graden.

Woensdag starten we met zon, maar al vrij snel neemt vanuit het westen de bewolking toe en in de middag gaat het enige tijd regenen. Deze regen behoort bij voormalig orkaan Dorian die inmiddels bij IJsland is aangekomen. De temperatuur stijgt naar 18-20 graden. Donderdag is in het oosten en zuiden eerst nog een bui mogelijk. Elders is het droog met geregeld zon. De temperatuur stijgt naar 20-22 graden, alleen op de Wadden blijft het kwik net onder de 20 graden.

Vrijdag is er nog een buienkans, in het weekend is het prima weer met flink wat zon. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar 19-21 graden.

Na het weekend breekt een nazomerse periode aan. De zon schijnt flink, het blijft droog en het wordt duidelijk warmer met temperaturen van 21-24 graden.

Foto: Aad Hogenboom

%d bloggers liken dit: