Regio vandaag en morgen: flinke buien en vrij koel


Het draait op deze zaterdag om flinke buien en bij die buien is kans op hagel en onweer. Tussen de buien door is ruimte voor de zon. De wind waait eerst zwak tot matig uit het westen, maar de wind neemt in kracht toe en draait naar noordwest. Vanmiddag staat er aan zee een vrij krachtige noorden tot noordwestenwind. De temperatuur stijgt naar maximaal 18 graden.

Vanavond houdt de buiigheid in onze regio aan met kans op hagel en onweer. Komende nacht overheersen de droge perioden, maar een enkele bui blijft mogelijk. De noorden tot noordwestenwind neemt langzaam weer in kracht af en de temperatuur daalt naar een graad of 9.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er trekken opnieuw buien over de regio. Het aantal en de intensiteit van de buien is minder dan vandaag, maar droog blijft het niet. De noordwestenwind waait matig en de temperatuur stijgt naar maximaal 17 graden. Normaal is het in deze tijd van het jaar nog een graad of 20.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: