Landelijk: buien en koel, maar volgende week oplopende temperaturen


Het draait dit weekend om flinke buien en vandaag is daarbij kans op hagel en onweer. De temperatuur stijgt naar 17-19 graden. Ook morgen buien, maar het zijn er minder dan vandaag en ze zijn ook minder fel. Geregeld schijnt de zon en het wordt slechts 16-17 graden. Daarmee is het duidelijk te koel voor de tijd van het jaar. Normaal is 19-21 graden.

Maandag is het over het algemeen bewolkt en er trekken weer enkele buien over het land. De temperatuur wint een graadje en stijgt naar 17-18 graden.

Vanaf dinsdag blijft het licht wisselvallig met dagelijks kans op buien. De zon komt ook regelmatig tevoorschijn en de temperatuur gaat langzaam omhoog. Dinsdag wordt het 18-19 graden en woensdag wordt het in het oosten en zuiden een graad of 20. Donderdag en vrijdag wordt het op veel plaatsen 20-21 graden en in het zuidoosten kan het vrijdagmiddag 22 graden worden. Volgend weekend lijkt het kwik weer wat te dalen.

Foto: Ton Wesselius